Du har väl inte missat cykelrensningen?

Vi gör nu en inventering av cyklar som står på/i BRF Esplanadens mark och fastigheter.

Syftet med inventeringen är att cyklar och annat som saknar ägare eller är övergivna kommer att rensas ut för att göra plats åt cyklar som ägs av boende i föreningen och fortfarande har en ägare.


Det verkar i dagsläget vara en hel del cyklar som blivit övergivna.


Såhär kommer det att gå till:

1. Styrelsen kommer att märka upp samtliga cyklar som står i nämnda utrymmen under vecka 47-48 med avspärrningsband i plast.

2. Du som äger cykeln tar bort märkningen från din/dina cyklar senast slutet av vecka 50.

3. Cyklar som fortfarande har kvar bandet efter vecka 50 kommer att antas vara övergivna och flyttas till ett separat förvar i tre månader. Detta för att eventuella ägare som missat att ta bort märkningen ska kunna återfå sin cykel om den rensats av misstag.

4. Mellan vecka 51 2019 och vecka 12 2020 kan eventuella felrensade cyklar återfås mot beskrivning. Mejla i så fall styrelse@brf-esplanaden.se

5. Efter tre månader i förvar kommer cyklarna att överlåtas till ett bolag som specialiserar sig på cykel reparation och sedan sälja dem. Detta för att undvika skrotning och uppmuntra återanvändning.


Har du en cykel inomhus i ett cykelrum eller i ett källarutrymme? Även de cyklarna har blivit lappade, vill du ha kvar den behöver du ta bort märkningen.


Har du frågor kring detta? Kontakta styrelsen på styrelse@brf-esplanaden.se.Hälsningar,

Styrelsen

BRF Esplanaden

BRF Esplanaden grundades 1954 och har i dagsläget 102 bostadsrätter, 5 hyresrätter, 18 garage, 18 parkeringsplatser samt 13 lokaler.

Postadress

BRF Esplanaden

714400-0234

Esplanaden 18C

761 45, Norrtälje

Sverige

© 2020 by Alexander Hadley